Logo

Inspiration CRM en Co-creation/web 2.0

dinsdag 03 maart 2009 22:00

Dinsdag 3 maart vond de goed bezochte bijeenkomst plaats, georganiseerd door CRM Association NL in samenwerking met PIM (Platform Innovatie Marketing) en MEC. Het programma stond in het teken van CRM en Co-creation/web 2.0.

Presentaties

De aftrap werd verzorgd door René M. Jansen, Research Fellow bij de Universiteit van Amsterdam, visiting professor University Malaya in Kuala Lumpur en directeur van Winkwaves. René ging in op vragen als "Hoe zorg je er nou voor dat een community ontstaat rondom jouw product of dienst en wanneer is dat eigenlijk relevant?" Tot slot gaf hij nog een aantal gouden tips mee voor het aangaan van een constructieve dialoog met je klanten via het web.
 
CRM-implementatie bij DSM - Marc God, director corporate E-business bij DSM en Jeroen Caré, partner bij Atos Consulting
Marc en Jeroen hebben uit de doeken gedaan hoe DSM bezig is om vanuit een corporate doelstelling een CRM-strategie te implementeren. Hierbij krijgen individuele businessgroepen een passende CRM-oplossing aangereikt en worden zij ondersteund door de corporate visie. Iedere groep heeft een zeer specifieke wens op het gebied van CRM waaronder het nauwer samenwerken met klanten op het gebied van new product development.
 

Online Research Community bij KLM - Charles Hageman, Research Analyst bij KLM Royal Dutch Airlines op de Customer Research Afdeling
KLM in Touch is een gesloten online research community waar ca 400 van de belangrijkste KLM klanten zeer actief op zijn. Het is een verschuiving van vraaggestuurde communicatie naar een continue dialoog met én tussen klanten. Dit leidt ertoe dat je dichter bij je markt staat, onvervulde behoeften kunt signaleren, trends kunt constateren, en co-creatie kunt toepassen.

« Terug

Reacties op 'Inspiration CRM en Co-creation/web 2.0'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.